SOALAN LAZIM
FAQ COJACK

Antara Soalan² Yang
Kami Terima

Cojack boleh ambil kereta saya di rumah?

Sudah tentu, hubungi kami ditalian 016-3856565 untuk aduan kerosakan dan khidmat 'pickup' atau boleh kunjungi Cojack Auto di No.8, Jalan Emas 3 Pusat Perniagaan Kota Emas Pontian (Bersebelahan 99 Speedmart) untuk bertanya terus kepada kami.

Lampu enjin pada meter menyala. Apa yang perlu saya buat?

Terdapat banyak sensor dan komponen perkomputeran pada kereta moden hari ini bertujuan menguruskan prestasi kenderaan. Walaupun kereta nampak bergerak dengan baik, adalah penting untuk mengetahui punca masalah untuk mengelakkan masalah jangka panjang.

Bila saya perlu ganti minyak silinder?

Ia bergantung pada jenis silinder yang digunakan. Kebiasaanya pertukaran minyak perlu dilakukan setiap 5,000 kilometer hingga ke 10,000 kilometer atau setiap 3 bulan. Penukaran silinder adalah mustahak bagi mengelakkan komponen seperti gigi gear menjadi haus.

Bila saya perlu ganti brek pad?

Standard brek pad akan haus sekitar 30,000km hingga 80,000km dan ia bergantung pada banyak faktor. Memandu kenderaan dengan brek pad yang haus boleh merosakkan rotor dan seterusnya menjadikan kos pembaikan lebih mahal.

Apa nak buat ketika enjin saya menjadi terlalu panas?

Masalah ini adalah sangat serius dan membahayakan. Cuba cari tempat selamat untuk ematikan enjin anda. Jangan terus cuba membuka ruang enjin anda serta merta. Biarkan ia sejuk dan hubungi bengkel kami bagi tujuan pemeriksaan.

Mengapa minyak silinder saya berwarna coklat susu?

Ini memberi petunjuk kepada masalah seperti keretakan pada casing enjin atau kegagalan penyejuk transmisi dan faktor lain. Keadaan ini adalah sangat serius dan perlu diperiksa oleh juruteknik yang professional.

Jom kami bantu selesaikan masalah kenderaan anda

Kami di Cojack Bengkel Kereta Pontian bersedia di sini
Tiada apa-apa bayaran dikenakan untuk konsultasi.